Pestbarn

As we all perfectly know, designers are narcissists.

2009 – ett bra musikår

Hoppsan, nu var det minsann ett bra tag sedan jag skrev något här senast. En ursäkt är nog på sin plats. Nåväl. Som många kanske redan förstått består mitt liv av nästan 90% musik, audiofil som jag är. Och just i år har det varit ännu mer än vanligt att gräva sig in i, och ännu fler otroligt bra skivor som gått varma (så att säga). Självklart har vi internet att tacka för tillgången till all denna musik. Och även fast året inte är slut ännu tänkte jag dra några favoriter hittills som jag verkligen inte kan tröttna på – här är de bästa skivorna so far of ’09 (utan inbördes ordning):

Behemoth - Evangelion
Behemoth – Evangelion
Helt klart den absolut bästa skivan jag hört än så länge i år. Toppas av med att gå på Behemoths konsert i slutet av november i Stockholm, såklart.

Impending Doom - The Serpent Servant
Impending Doom – The Serpent Servant
Underligt nog ett deathcore-band som släppt en snuskigt bra skiva. Ett av mycket få deathcore-band som går att lyssna på.

Cannibal Corpse - Evisceration Plague
Cannibal Corpse – Evisceration Plague
Nytt släpp från Cannibal Corpse, vad mer behöver jag säga? Är man en sån som gillar nyare material från CC (typ Kill), då är det här guld värt!

Nile - Those Whom the Gods Detest
Nile – Those Whom the Gods Detest
Mer egyptisk krigsmusik från Nile, precis lika skönt smatter som vanligt. Klart bättre än senaste plattan ”Ithyphallic”.

Man Must Die - No Tolerance for Imperfection
Man Must Die – No Tolerance for Imperfection
Tillsammans med Impending Doom är detta helt klart årets överraskning, ett för mig helt okänt band sedan tidigare med en så här bra skiva!

Jungle Rot - What Horrors Await
Jungle Rot – What Horrors Await
Jungle Rot upptäckte jag när de släppte den senaste skivan, War Zone. Gillade du den så kommer du garanterat också gilla denna.

The Project Hate MCMXCIX - The Lustrate Process
The Project Hate MCMXCIX – The Lustrate Process
Det här är nog årets mest tveksamma skiva för mig. Det är en riktigt jävla bra skiva, men det är inte samma TPH som vi hörde på Armageddon March Eternal.

Success Will Write Apocalypse Across the Sky - The Grand Partition and the Abrogation of Idolatry
Success Will Write Apocalypse Across the Sky – The Grand Partition and the Abrogation of Idolatry
Ultrabrutal death metal, när man verkligen vill lyssna på något som får en att vilja slänga sig huvudet först rakt in i en moshpit.

Lamb of God - Wrath
Lamb of God – Wrath
Utan tvekan Lamb of God’s starkaste skivsläpp hittills. Enormt många stjärnor i kanten för att de la in ”Studio Experience” som bonus på cd’n.

Mustasch - Mustasch
Mustasch – Mustasch
Sveriges egna festivaltroll Mustasch har här släppt en precis lika bra skiva som alltid. Det här kan aldrig bli dåligt, oavsett tillfälle!

Rammstein - Liebe Ist Für Alle Da
Rammstein – Liebe Ist Für Alle Da
Säga vad man vill om Rammstein, men med den här skivan har dom verkligen lyckats (undantaget singeln ”Pussy”, som känns lika malplacerad som ”Amerika”).

—–

Förhoppningsvis hinner det komma många fler härliga skivor innan året är slut. Jag sitter bland annat och väntar på Between the Buried and Me’s kommande släpp ”The Great Misdirect”, som sannerligen ska bli intressant att höra! Även Slayers kommande ”World Painted Blood”, Dark Funerals ”Angelus Exuro Pro Eternus”, Devin Townsend Projects ”Addicted” samt The Red Chord’s ”Fed Through The Teeth Machine” ska bli riktigt trevliga att höra.

Annonser

Single Post Navigation

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: